Jesus, Gud og alle de andre

forside

Jesus, Gud og alle de andre af Birgit Dagmar Johansen
er en roman om Jesus, Gud, deres medpatienter og personalet på en psykiatrisk afdeling og bevæger sig hvirvlende og kalejdoskopisk gennem tid og rum, i sagalignende kritisk beretning om aktuelle hændelser og genfødsler set og oplevet af én person.

En lang række scenarier, hvor den ene myte glider usandsynligt over i den anden. Udgangspunktet et psykiatrisk hospital, men historien bevæger sig langt videre.

Kristendommens myter og sandheder kender vi fra biblen. Men her udvides myten i usandsynlige, voldsomme, uanstændige, følsomme billeder, som udtrykker en tro på, at stærkere kræfter og højere magter er vævet ubrydeligt sammen på måder, som nogle mennesker bliver sindssyge af, andre lever bevidstløst med og atter andre lever for.

Romanen hænger sammen fra første til sidste linje, og de tilsyneladende kaotiske tråde, som væver sig ind og ud mellem hinanden, fortæller med en grundlæggende holdning af sund fornuft, i et spraglet og humoristisk, men også smukt mønster, om menneskets dårskaber, lidelser, glæder og fantasier, i fortid, nutid og til dels også i fremtiden.

Fakta om bogen

Titel Jesus, Gud og alle de andre
Forfatter Birgit Dagmar Johansen
Udgave 1
Udgivelsesdato 18. juli 2014
Sider 104
Omslagsgrafiker Helle Hansen
ISBN E-Bog – EPUB 978-87-93092-04-4
Vejledende pris E-bog 99,00 DKK
ISBN Paperback 978-87-93092-05-1
Vejledende pris Paperback 149,00 DKK